Anchetă epidemiologică la Făgăraș: 120 de copii au intrat în contact cu un cadru didactic depistat cu TBC. Procedura a fost începută de asistente, pentru că medicul de specialitate nu a fost trimis

Un cadru didactic din Făgăraș a fost a fost depistat cu TBC, astfel că în municipiul a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă, de președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju. Ea a precizat că persoana în cauză a intrat în contact cu 120 de copii, iar ancheta a fost începută de asistentele medicale de la Cabinetul TBC din Spitalul Municipal Făgăraș, asta pentru că nu este un medic specialist. 

 De altfel, în aceeași conferință de presă, Mariana Câju prezentat și  situația Cabinetului TBC din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș, care a stat închis o perioadă din lipsă de medici.  „Problema cabinetului a fost parțial rezolvată. Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în 1 februarie, prin care comunică sprijin cu personal medical, câte două ore pe zi în cadrul cabinetului TBC din Spitalul Municipal Făgăraș. În 2 februarie al primit o adresă de la Direcția de Sănătate Publică Brașov, datată tot cu 1 februarie, prin care ne este comunicat răspunsul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov. În baza acestor adrese, managerul Spitalului Municipal Făgăraș a dat dispoziții pentru încetarea detașării personalului pe celelalte secții și reluarea activității cabinetului TBC, începând cu data de 2 februarie. Tot în februarie noi am așteptat în baza programului care ne-a fost comunicat și medicul de la Brașov, dar nu au venit nici ieri, nici astăzi. Să sperăm că vor veni în 4 februarie. De aceea spuneam că s-a rezolvat parțial problema. Din punctul nostru de vedere, cabinetul este deschis. Acești medici sunt absolut necesari, mai ales acum, când se face ancheta epidemiologică”, a declarat Mariana Câju. 

Ea a mai spus că acest cabinet este gestionat de Direcția de Sănătate Publică Brașov, fiind inclus în Programul național de tuberculoză. „Directorul DSP Brașov trebuia să rezolve problema, nu noi. Ea gestionează acest program național. Era obligația ei să acorde sprijin Spitalului Municipal Făgăraș, la o solicitare făcută încă din luna august a anului trecut”, a mai spus Câju. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.