Site icon

Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la nivelul roșu în Sâmbăta de Sus. Scenariul roșu este și în Prejmer

După o perioadă în care incidența cazurilor de coronavirus a fost destul de mică, în ultimele două săptămâni, în comuna Sâmbăta de Sus numărul infectărilor a început să crească, depășind pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. În aceste condiții, începând de astăzi, pentru o perioadă de 14 zile (1 – 14 februarie), comuna este în scenariul roșu. Decizia a fost luată în 31 ianuarie de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov. 

Conform datelor disponibile pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Brașov, în 31 ianuarie, incidența în Sâmbăta de Sus, incidența era de 3,02 cazuri la 1.000 de locuitori. 

Reamintim că Sâmbăta de Sus a fost în carantină în perioada 17 noiembrie – 30 noiembrie 2020, fiind singura localitate din județul Brașov în care a fost instituită această măsură.

Tot în 31 ianuarie, CJU Brașov a decis instituirea scenariului roșu în comuna Prejmer, tot ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. În 31 ianuarie, incidența infectărilor cu noul coronavirus era de 3,47 cazuri la 1.000 de locuitori. 

 

Exit mobile version