Percheziții în județele Sibiu și Brașov. Cinci persoane au fost aduse la audieri, iar patru reținute pentru furt calificat

Foto arhivă

În cursul zilei de 25 februarie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu au efectuat cinci percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu şi Braşov. Cinci persoane au fost aduse la audieri, iar patru au fost reţinute.

Potrivit comunicatului emis de către IPJ Sibiu, la data de 4 februarie, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu s-a înregistrat o plângere prin care se reclama faptul că, în cursul nopţii de 3/4 februarie, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri dintr-un container metalic situat pe raza localităţii Cristian, judeţul Sibiu. Printre bunurile sustrase se numără un motor de barcă, un polizor, o centrală termică, un aparat de sudură profesional şi altele, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la suma de 60.600 de lei.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Astfel, în vederea documentării şi probării activităţii infracţionale, la data de 25 februarie a.c., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu, în localitatea Mag, respectiv pe raza judeţului Braşov, în municipiul Făgăraş, fiind puse în aplicare cinci mandate de aducere.

Totodată, ca urmare a percheziţiilor efectuate, s-a reuşit recuperarea prejudiciului aproape în totalitate.

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii sibieni au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, bănuite de săvârşirea faptei. Este vorba despre trei bărbaţi cu vârsta de 26, 28, respectiv 34 de ani şi o tânără în vârstă de 26 de ani, toţi domiciliaţi în satul Mag, judeţul Sibiu. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării şi documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.

Acţiunea poliţiştilor sibieni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Braşov, Poliţia Municipiului Făgăraş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.