Site icon

Consilierii locali USR PLUS de la Dumbrăviţa cer referendum pentru înlăturarea primarului

USR PLUS vrea să demită primarul din Dumbrăviţa, prin referendum. În acest sens, grupul consilierilor locali USR-PLUS din Consiliul Local a iniţiat deja o procedură de strângere de semnături din partea cetăţenilor, pentru susţinerea demersului. Pentru a avansa cu această iniţiativă, consilierii USR PLUS de la Dumbrăviţa au nevoie de semnăturile a cel puţin 25% din semnăturile cetăţenilor cu drept de vot, înscrişi pe listele electorale din comună, adică 1.025 de.

“Oamenii s-au săturat și ne-au cerut ajutorul. După ce am fost în audiență la diverse instituții, am ajuns la concluzia că singura șansă a comunității este aceea de a ne organiza pentru un referendum local”, a spus consilierul Viorel Strîmtu. 

Grupul USR PLUS din Consiliul Local Dumbrăviţa este format din Viorel Strîmtu, Macavei Ştefan Mihai şi Costescu Anisia Georgiana

“Prin acţiunile sale, primarul în funcție, aflat la al cincilea mandat, dovedeşte o lipsă totală de interes faţă de principii de bază pe care un primar ales ar trebui să le urmeze în exercitarea funcţiei, precum cunoaşterea şi respectarea legilor, preocuparea pentru interesele, nevoile și drepturile cetățenilor, pentru dezvoltarea și modernizarea comunei, urmărirea binelui comun prin creşterea nivelului de trai și a calităţii vieții cetățenilor, susţin consilierii locali ai USR PLUS Dumbrăviţa”, adaugă grupul de consilieri.  

Grupul consilierilor USR PLUS din Consiliul Local Dumbrăviţa este format din: Costescu Anisia Georgiana, Strîmtu Viorel și Macavei Ştefan Mihai.

O parte dintre motivele pentru care consilierii locali USR PLUS propun cetăţenilor demiterea primarului comunei Dumbrăviţa sunt următoarele:

Mai mult decât atât, în urma lucrărilor efectuate la reţeaua de apă şi canalizare, firma contractată de Primărie nu a făcut reparaţiile necesare, conform contractului, străzile au rămas pline de gropi, iar cetăţenii au suportat, din nou, consecinţele: pe de-o parte, au plătit din buzunarul lor reparaţiile pentru autoturismele avariate, iar pe de altă parte, lucrările au fost efectuate, în final, din bugetul local. 

Începând din noiembrie 2020, în fiecare ședință de Consiliu Local, consilierii USR PLUS îi solicită Primarului să rezilieze contractul și să organizeze o nouă licitație pentru contractarea unui alt agent de salubritate, dar fără niciun rezultat.

După strângerea semnăturilor necesare, solicitarea de referendum va fi transmisă către Instituţia Prefectului – Județul Brașov.

Grupul consilierilor USR PLUS din Consiliul Local Dumbrăviţa este format din: Costescu Anisia Georgiana, Strîmtu Viorel și Macavei Ştefan Mihai.

 

Exit mobile version