Site icon

CSU Olimpia Braşov, în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet feminin

Foto: Olimpia CSU Brasov

CSTBv CSU Olimpia Braşov s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin, miercuri, după ce a învins-o pe CS Municipal Târgovişte cu scorul de 80-73 (24-19, 9-14, 15-18, 19-16, 13-6), în urma unei reprize de prelungiri, pe teren propriu.

Olimpia s-a impus cu 2-0 la general în duelul din primul tur la play-off-ului, după ce a câştigat şi primul meci, de marţi, tot la Braşov, cu 77-72.

CSM Târgovişte conducea cu 67-62 când mai erau 34 de secunde de joc, dar formaţia de sub Tâmpa a reuşit egalarea, după trei libere consecutive transformate de Biljana Pesovic şi un ”lay up” aparţinând americancei Sara Nicole Dickey, cu 9 secunde înaintea expirării timpului regulamentar.

De la Olimpia, care a folosit doar 7 jucătoare în acest meci (cinci au evoluat peste 40 de minute fiecare), MVP a fost Biljana Pesovic, cu 33 puncte şi 12 recuperări, iar Ines Corda a contribuit cu 23 de puncte.

CS Municipal Târgovişte a contat pe opt jucătoare, iar cea mai bună a fost Ancuţa Stoenescu, 28 p, 5 rec, susţinută de Alina Mihaela Chivu, 17 p, 8 rec, 3 pd.

Primul tur din play-off s-a desfăşurat după sistemul cel mai bun din trei meciuri.

În semifinale, CSTBv CSU Olimpia Braşov o va înfrunta pe Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, echipă neînvinsă în sezonul regulat, în timp ce CS Municipal Satu Mare va primi replica formaţiei FCC Baschet UAV Arad.

Exit mobile version