Site icon

Marina Voica, operată pe cord la o clinică din Braşov, după ce a fost refuzată la mai multe clinici din ţară

După ce a fost refuzată de mai multe clinici din ţară, care au refuzat să-şi asume riscul, Marina Voica a fost operată cu succes pe cord la o clinică privată din Braşov. Cântăreaţa de 84 de ani a fost externată vineri şi aşteaptă acum să treacă perioada de convalescenţă ca să îşi poată relua viaţa.

Marina Voica avea două dintre valvele inimii cu leziuni severe, însă operația pe cord deschis, singura soluție medicală care i-ar fi putut salva viața, a fost evitată de toate instituțiile de specialitate.  Intervenția deosebit de riscantă a fost salvatoare, reușindu-se efectuarea ei în mare parte pe cord bătând, ceea ce a permis o recuperare rapidă. Marina Voica se bucură de sănătatea recăpătată, este plină de optimism și dorința de viață și de frumos prin muzică, spun medicii care au operat-o.

Cântăreața a fost impresionată de echipa de la Braşov şi a povestit experienţa trăită la clinica din oraşul de sub Tâmpa.

„Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc! Echipa spitalului şi doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă. S-au purtat excepţional, cu profesionalism şi răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăţi. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet, dar o să încep încet, încet. Sper să mă refac cât mai repede. Mulţumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operaţie extraordinară”, a spus artista, la externarea din spital.

Marina Voica fost operată pe cord deschis, operaţia fiind necesară pentru a-i salva viaţa. Intervenţia a fost efectuată de echipa de cardiologie şi chirurgie cardiovasculară compusă din dr. Mihai Ursu, dr. Narcis Filipescu, dr. Cristian Stănescu, dr. Dorin Arhire, dr. Emma Ciobanu, dr. Dana Lazăr – coordonată, prin invitaţie, de profesor dr. Zoltan Galajda, de la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti” – dr. Radu Pavel, managerul spitalului privat din Braşov.

Exit mobile version