Site icon

13 bunici și 3 familii au primit „subvenția pentru creșă” de la Primăria Brașov. Ce trebuie să conțină dosarul pentru obținerea celor 525 lei pe lună

Direcția de Asistență Socială din Primăria Brașov a înregistrat 28 de solicitări pentru acordarea ajutorului financiar familiilor pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară privată și a indemnizației destinată pentru creșterea nepotului/nepoților, au anunțat reprezentanții municipalității brașovene. 

Conform sursei amintite, dintre cele 28 de solicitări, 22  vizează ajutorul acordat bunicilor, însă au fost aprobate  13. Pentru  sprijinul acordat părinților care și-au dat copiii la creșe private au fost depuse 6 solicitări, dintre care 3 îndeplineau condițiile legale.

Sprijinul financiar este în cuantum de 525 de lei, atât pentru părinții care își duc copiii într-o creșă privată, cât și pentru cei ai căror copii stau cu bunicii. Acordarea ajutorului financiar se efectuează numai pentru copilul care nu este înscris la creşă în sistem public. Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata creșei private:

Ce condiții trebuie să îndeplinească solicitanții: 

Ce trebuie să conțină dosarul pentru pentru creșa privată: 

Ce trebuie să conțină dosarul pentru indemnizația bunicilor: 

Unde se depun cererile

Cererile, însoțite de actele menționate, se depun la Direcția de Asistență Socială Brașov (DAS) din Brașov, Strada Panselelor, nr. 23, sau pe e-mail dasbv@dasbv.ro.
Cererile care nu sunt însoţite de documentele obligatorii prevăzute mai sus, nu sunt luate în considerare.
Acordarea dreptului se stabilește începând cu luna următoare depunerii cererii.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon: 0368-469995/ interior  4 sau 0746217986.

Informații și formulare necesare: http://www.dasbv.ro/ajutor-financiar-educatie-anteprescolara/

 

Exit mobile version