Șapte concerte în șapte localități din județul Brașov, la ediția a XII-a a Festivalului Musica Barcensis. Anul acesta va fi „readusă la viață” Pădurea Hill din Vulcan

Ediția a XII-a a Festivalului Musica Barcensis începe în acest an în 17 iulie, oferind un nou „respiro”, prin cele 7 concerte care vor avea loc în zilele de duminică, în cetățile fortificate din Țara Bârsei (Ghimbav, Feldioara, Cristian, Prejmer, Hărman, Bod și Vulcan) și prin excursia muzicală ghidată, sâmbătă, în debutul festivalului, la orgile din zona Sf. Gheorghe. 

Concertele festivalului aduc în lunile de vară o viață nouă în bisericile evanghelice fortificate din jurul Brașovului, care își deschid porțile și devin un loc al întâlnirii, un loc de refugiu, un loc în care muzica răsună între zidurile încărcate de istorie. 

„În acest an, peste 70 de artiști vor oferi momente aparte iubitorilor de muzică – de la muzică barocă în curtea Cetății Feldioara, la jazz, în incinta cetății Hărman, trecem prin perioade muzicale diverse, reunim laureați ai concursului Enescu în primul concert cameral, ascultăm instrumente moderne, dar și instrumente baroce mai puțin cunoscute, aniversăm împreună 125 de ani de la înființarea atelierului de instrumente muzicale ”Einschenk” și 30 de ani de existență a Fanfarei ”Țara Bârsei”. Festivalul Musica Barcensis este în fiecare an un prilej de a descoperi locuri noi, biserici fortificate din jurul Brașovului, monumente de o valoare culturală deosebită, încărcate de istorie, situate într-un cadru natural de excepție. Muzica, spațiul gotic sau clasicist se îmbină armonios, astfel încât vizitatorul va avea parte de o experiență frumoasă și mereu surprinzătoare”, au anunțat organizatorii festivalului. 

Biserica Evanghelică Bod și Pădurea Hill  din Vulcan, noutățile aceste ediții 

Anul acesta, Biserica Evanghelică din Bod va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări ample de restaurare și conservare. 

De asemenea, a anunțat unul dintre organizatori, Steffen Schlandt, anul acesta va fi un concert în Pădurea Hill din Vulcan.

„În urmă cu aproximativ 100 de ani, locuitorii din sat au plantat arbori, astfel încât, în timp, să se formeze o boltă verde în locul unde doreau să se desfășoare maialurile. De asemenea, ei au amenajat și o scenă. Noi vom curăța zona și le vom oferi oamenilor o experiență culturală”, a explicat Schlandt.

La Vulcan, în 29 august se va fi concertul aniversar al Fanfarei „Țara Bârsei”. 

Intrarea la concerte va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

Organizatorii festivalului sunt Fundația Forum ARTE, Biserica C.A. din România – Parohia Brașov , Bisericile C.A. din Ghimbav, Cristian, Prejmer, Bod, Hărman, Vulcan.  Parteneri sunt  Consiliul Județean Brașov, Comuna Feldioara

Proiect este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov cu suma de 50.000 lei. 

Programul Festivalului Musica Barcensis 2021

  • 17 iulie – Excursie muzicală – Orgi din Tg. Secuiesc – Ghelința – Sf. Gheorghe

Ghizi muzicali: Ursula și Kurt Philippi

  • Ghimbav – 18 iulie – ora 17.00 – Deschiderea festivalului – Concert cameral

Ioan-Dragoș Dimitriu, Valentin Șerban, Ștefan Cazacu (pian, vioară, violoncel)

  • Cetatea Feldioara – 25 iulie – ora 17.00
Ansamblul baroc Sectio Aurea (oboi baroc, viola da gamba, vioară, viola d’amore, spinetă)
  • Cristian – 1 august – ora 17.00 – Concert aniversar: 125 de ani – Atelierul de instrumente muzicale Einschenk – Ansamblul Capella Coronensis / Soliști: Roxana Bârsan (vioară), Emin Curtgeafar (oboi), Sigrid și Martin Arvay / Dirijor: Steffen Schlandt
  • Prejmer – 8 august – ora 17.00 – Ansamblul de alămuri Neumarkt Brass Quintet
  • Bod – 15 august – ora 17.00 – Muzică și cafea:  Ansamblul cameral Impressione
  • Hărman – 22 august – ora 17.00 – Jazz în cetate: Luiza Zan & Jazzpar Trio
  • Vulcan/ Pădurea Hill29 august – ora 17.00 – Concert aniversar: Fanfara ”Țara Bârsei” – 30 de ani

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.