FOTO. Telecabina de pe Tâmpa, luată cu asalt de turiști. Pe vârf, setea e mare, iar gunoaiele multe

Căldura din oraș i-a determinat pe mulți brașoveni și turiști meargă pe Tâmpa, unde sperau să aibă parte de mai multă răcoare. Unii au urcat pe jos, însă foarte mulți au preferat calea cea mai simplă: telecabina. Așa că s-au așezat răbdători la coadă și au urcat pe „creastă”, unde. După așteptarea lungă și drumul de câteva minute cu telecabina, înainte de a „ataca vârful” sau platforma literelor, unii au decis să facă un popas la stația superioară a instalației de transport pe cablu, pentru a lua la pachet o apă sau o bere. 

Ajunși la destinație, după ce și-au terminat de băut lichidele, probabil prea obosiți au aruncat pe unde au apucat PET-urile, dozele sau paharele de bere. Unii au scăpat și de măști, accesorii extrem de incomode în zilele călduroase. 

Tâmpa este unul dintre cele mai vizitate locuri din Brașov, însă, fiind extrem de accesibilă, a devenit o „groapă de gunoi”, la fel cum a ajuns și Platoul Bucegilor. 

Până acum, pe Tâmpa, s-au încercat diverse strategii. Au fost montate coșuri de gunoi, dar acestea deveneau imediat neîncăpătoare, iar gunoiul era împrăștiat peste tot. Apoi, au fost luate coșurile, iar în locul lot au fost montate panouri prin care oamenii erau rugați să ia acasă gunoiul, dar nici această strategie nu are efect. 

Cert este că Tâmpa are nevoie de o administrare eficientă, axată pe realitatea din teren, pentru a nu fi îngropată în gunoaie. Poate că ar trebui reglementată mai bine activitatea comercială de la stația superioară. Poate că nu ar fi rău ca în perioadele aglomerate, să patruleze puțin polițiștii locali, pentru că „revenirea” la coșurile de gunoi nu este o soluție. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.