Primăria nu are în plan sa premieze olimpicii de performanţă ai Braşovului în acest an. Viceprimarul Boghiu: „Anul acesta, performanța școlară a fost foarte greu de evaluat”

Primăria Brașov nu pare a avea în plan să ofere recompense bănești elevilor brașoveni premiați la olimpiadele și concursurile școlare internaționale, aşa cum se întâmpla în anii trecendenţi. De altel, nici elevii cu rezultate bune la învăţătură în ultimul an şcolar nu au mai fost premiaţi de Municipalitate în acest an. 

Subiectul a fost discutat joi în ședința de plen a Consiliului Local Brașov, când consilierul local brașovean Alexandra Crivineanu (PSD) a întrebat dacă Primăria Brșaov s-a gândit la o strategie de premiere a elevilor olimpici, cu rezultate internaționale.

I-a răspuns viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu, care a declarat că  Municipalitaea ar trebui să se asigure că există o educație de calitate și să ofere accesul la educație cât mai multor elevi.

„Faptul că nu s-a stabilit prin hotărârea de consiliu (Consiliu Local, n.n.) în care s-a discutat despre asta (probabil făcea referire la burse, n.n.) un nivel al premierii, dar că el revine ca subiect recurent, deși fiecare dintre noi are posibilitatea de a iniția un proiect în acest sens, poate părea ușor populist. Ce pot să vă spun că în discuțiile pe care le-am avut cu profesorii, cu directorii de școli, anul acesta a fost unul atipic, performanța școlară a fost foarte greu de evaluat, iar în cadrul Biroului de Educație și Învățământ pe care ne propunem să îl înființăm în Primăria Brașov, vrem să stabilim un sistem de premiere care să fie anunțat de la începutul anului. Dacă aveți și alte propuneri, suntem deschiși dialogului”, a declarat Boghiu.

Alexandru Crivineanu a precizat că în cazul elevilor premiați „performanța este stabilită.

„Acești elevi au primit niște premii la nivel internațional. Acum, nu știu dacă noi sau dumneavoastră suntem în măsură să evaluăm această performanță. Făceam strict referire la elevii cu rezultate deosebite la concursuri internaționale”, a spus Alexandra Crivineanu. 

Cel mai probabil, când vorbea „performanța școlară greu de evaluat”, Flavia Boghiu se referea la alte recompense care nu se acordă anul acesta: banii pentru elevii premianți la finalul anului școlar.

Social-democrații brașoveni cer Primăriei Brașov să aloce banii premierea elevilor. Sumele nu au fost incluse în bugetul local pe acest an

Reamintim că în bugetul local pe anul în curs nu au fost prevăzute deloc sume pentru elevii premianți.

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.