Site icon

Turist rătăcit în Bucegi, căutat de Salvamont. A fost solicitat și un elicopter

Salvamont Prahova caută în Bucegi un turist care sunat vineri seară la numărul de urgență și a anunțat că s-a rătăcit.  În această dimineață și la prânz, salvatorii montani erau încă în cautarea turistului, în sprijinul acțiunii fiind solicitat și un elicopter. 

UPDATE 14.50:  Sâmbătă după-amiază, de salvamontişti pe Valea Morarului, a anunţat Serviciul Salvamont Buşteni. Potrivit salvatorilor montani, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Caraș-Severin, care a plecat singur pe munte. 

El va fi coborât la Bușteni. 

**

Potrivit datelor comunicate în această dimineață de sâmbătă, de către Salvamont Buşteni, bărbatul a sunat de pe un număr de telefon din Marea Britanie, anunţând că s-a rătăcit pe munte. Echipele de căutare nu mai pot lua legătura cu turistul, întrucât telefonul acestuia s-a descărcat înainte de a reuşi să le transmită date referitoare la poziţia sa.

Turistul a fost căutat, aseară în zonele Creasta Balaurului, Bucşoiu Mare,Valea Mălăieşti, iar azi acţiunea de căutare a fost reluată, fiind efectuată în partea de jos a masivului. 

Salvamont Buşteni precizează că acţiunea de căutare va beneficia de sprijin aerian. În echipele de căutare sunt implicați zece salvatori montani. 

Exit mobile version