Persoanele vaccinate cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson pot face doza booster cu Pfizer sau Moderna

Persoanelor care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson  li se recomandă să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager, însă îl vor putea face și cu același ser dacă doresc, a anunțat vineri președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care vine cu precizări privind doza booster pentru persoanele vaccinate cu serul companiei Moderna.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu serurile Pfizer, AstraZeneca și Johnson&Johnson, iar la rapel primesc Moderna.

De asemenea, medicul militar vine cu precizări privind doza booster pentru persoanele vaccinate cu serul companiei Moderna.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doza întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

„În această săptămână am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat vineri Valeriu Gheorghiţă, citat de News.ro.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu: Trebuie, de urgență, să ajustăm subvenția alocată pentru producerea energiei termice

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Cei vaccinați cu Johnson & Johnson pot face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.