Aproape 47.000 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech ajung azi la Braşov

Astăzi, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Aceasta cuprinde peste 345.000 de doze, dintre care aproape 47.000 vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Brașov. 

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare, dozele de vaccin vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. De acolo, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Din datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică Braşov, până ieri au fost distribuite centrelor de vaccinare din județul Braşov 66.815 doze vaccin Pfizer, 6.410 doze vaccin Moderna și 19.910 vaccin AstraZeneca.

Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 27 martie, inclusiv, este de 84.878, din care 25.808 reprezintă doze rapel (a doua administrare). S-au înregistrat 105 cazuri de reacţii adverse pst vaccinare – niciunul sever, susţine DSP. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.