Site icon

Râșnovenii ar putea scăpa de traficul greu din oraș. Decizia finală va fi luată după o dezbatere publică

Chiar dacă „ocolitoarea” Râșnovului și Cristianului (sectorul de autostradă Râșnov – Cristian) este gata de anul trecut, traficul greu din Râșnov nu a fost deviat pe această arteră, așa cum și-au dorit autoritățile locale. De altfel, încă de la inaugurarea sectorului de autostradă, primarul orașului, Liviu Butnariu, a anunțat că va face solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Brașov pentru devierea traficului greu din oraș, însă demersurile au intrat „în linie dreaptă” abia în ultima perioadă.

Mai exact, Primăria Râșnov a anunțat că „ținând cont de faptul că lucrările de modernizare a DN 73, Câmpulung – Brașov nu au fost finalizate, iar circulația autovehiculelor se desfășoară cu foarte mare dificultate, existând pericolul producerii de accidente rutiere, Primăria Orașului Râșnov a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, să fie instituită o restricție de circulație pentru mașinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone. Solicitarea vine și în contextul în care au fost finalizate lucrările la autostrada București – Brașov, tronsonul Râșnov – Cristian. Primăria Râșnov a solicitat instituirea restricțiilor prin adresa nr. 37217/23.08.2021”.
Confirm sursei citate, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov și-a exprimat acordul de principiu asupra acestor limitări de tonaj, urmând ca decizia finală să fie luată în urma organizării unei dezbateri publice pe această temă. Răspunsul CNAIR a venit în data de 06.10.2021.
În acest context primăria orașului Râșnov a anunțat că organizează în data de 11 noiembrie 2021, ora 14.00, la sediul Cinematografului Amza Pellea, strada Mihai Viteazu nr. 2, o dezbatere publică privind instituirea restricției de circulație pentru traficul de tranzit având masa totală mai mare de 7,5 tone pe tronsonul DN 73 din orașul Râșnov. 

Exit mobile version