Site icon

Școlile se deschid cu prezență fizică doar dacă personalul are o rată de vaccinare de cel puțin 60%. Lista unităților de învățământ din județul Brașov unde cel puțin 60% dintre profesori s-au vaccinat

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în prezent „se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii”, pentru ca aceasta să funcționeze cu prezenta fizică începând de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată.

„Conform discuțiilor de pana acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezenta fizica. Decizia finala se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului educatiei”, a anunțat ministrul, într-o declarație transmisă jurnaliștilor acreditați.
 
Ministrul a precizat pentru HotNews.ro că 54% din scoli și grădinițe aveau vineri, 29 octombrie, peste 60% rata de vaccinare a angajaților.
 
Toate școlile au trebuit să afișeze, începând de luni, rata de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților.
 

Declarația lui Cîmpeanu vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că „va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii”.

Anunțul lui Iohannis:
 
„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.
Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (vineri -n.r.) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni. Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare”.
 
Toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată începând din 25 octombrie. Ministerul Educației va anunța vineri noile condiții în care elevii se vor întoarce la școală de luni, 8 noiembrie.

O singură gădinițiță din județ are 100% rată de vaccinare. În municipiul Brașov, Colegiul Remus Răduleț are cel mai înalt procent de vaccinarre în rândul personalului

În judeţul Braşov, 68 din din cele 168 de unităţi şcolare au o rată peste pragul impus, de 60%.  Rata de vaccinare în rândul personalului angajat în unităţile şcolare este de 54,61%. Mai exact, din 7.728 de persoane, 4143 au cel puţin o doză de vacin anti-Covid.

100% vaccinare în rândul personalului se întâlnește într-o singură unitate de învățământ: Grădiniţa cu program Normal nr.4 Braşov, unde sunt 9 angajaţi şi toţi vaccinaţi). 

La polul opus, cea mai mică rată de vaccinare o are Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Făgăraş – 10,58%. Mai exact, din peste 100 de angajaţi, s-au vaccinat doar 11. Cât despre Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, potrivit datelor centralizate la nivelul instituţiei, procentul angajaţilor vaccinaţi este 81,1. Astfel, 30 din totalul celor 37 de angajaţi sunt vaccinaţi.

În municipiul Brașov, unitarea liceală cu cel mai mare grad de vaccinare este Colegiul tehnic Remus Răduleț, unde din 139 de angjaţi, 117 au cel puţin o doză, astfel că procentul de vaccinare este de 84,17%. 

LISTA ȘCOLILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV UNDE PESTE 60% DIN PERSONAL ESTE VACCINAT, AICI

Exit mobile version