Site icon

Sorin Jula a câștigat concursul pentru postul de director al RIAL. El a fost adus în primăvară la conducerea societății comerciale

Firma contractată de Primăria Braşov pentru angajarea unui director general şi a unui director general adjunct pentru SC RIAL SRL – societate din subordinea Consiliului Local, ce administrează fondul imobiliar al municipiului, a finalizat procedura de selecţie pentru cele două funcţii.

Astfel, pentru director general a fost selectat Sorin Jula, acelaşi care şi până acum a îndeplinit aceste atribuţii, din postura de interimar numit de primarul Allen Coliban. Pentru director general adjunct, un post nou înfiinţat în organigrama aprobată de curând de Consiliul Local Brașov, a fost selectat Ciprian Clinciu. Ambii au fost încadraţi începând cu data de 5 noiembrie 2021, primind un mandat de patru ani în fruntea societăţii RIAL.

În conflict cu salariații

Reamintim că Sorin Jula a fost adus de primarul Allen Coliban, în această primăvară, în lupa aprilie la RIAL, imediat după demiterea lui Doru Ştefan Constantin.  Una dintre primele „mişcări” ale noului director general a fost aceea de a anunţa concedieri şi tăieri de normă pentru a reduce fondul de salarii, ceea ce a atras şi câteva proteste ale angajaţilor, până acum. A urmat o infuzie de capital, de la bugetul local, dar şi renunţarea la câteva lucrări pe care RIAL şi le asumase, la unităţi de învăţământ din oraş. 

Exit mobile version