Încă un urs și o lupoaică vor ajunge din Ucraina, la sanctuarul de la Zărnești

Încă un exemplar de urs şi o lupoaică din Ucraina vor ajunge în scurt timp la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, administrat de Asociaţia Milioane de Prieteni (AMP).

Convoiul care va aduce cele două animale din Cernăuţi, prin vama Halmeu, a plecat deja, însă nu se poate estima durata drumului din cauza faptului că pe drum sunt controale armate la tot pasul, au transmis, joi, reprezentanţii AMP. 

„Lungul drum către libertatea mult visată, către o viaţă demnă departe de orice pericol, a început pentru ursul Barik, în vârstă de 15 ani şi lupoaica Elza, care are 3 ani. Captivi de când s-au născut în cuşti mici lângă un complex hotelier din Cernăuţi – Ucraina şi cu teama unui conflict armat în zonă, soarta părea că le este pecetluită. O nouă operaţiune de salvare cu mari emoţii este în desfăşurare. Fiecare clipă în plus petrecută într-o ţară măcinată de război reprezintă un pericol de moarte pentru cele două animale nevinovate”, conform AMP.

Barik şi Elza nu sunt primele animale salvate de AMP din Ucraina de la începutul războiului. Prima ursoaică, ce a fost adusă chiar la începutul conflictului, a fost Masha, o fostă vedetă de circ, care, însă, la numai două săptămâni după ce a ajuns în Sanctuarul de la Zărneşti, a murit în urma unei comoţii cerebrale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.