Site icon

Spitalul Județean Brașov a pierdut pierdut teren. Decizia a fost luată de Consiliul Județean Brașov

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov va ceda o parcelă de teren de 207 metri pătrați,  aceasta urmând a fi retrocedată foștilor proprietari. Restituirea acestui teren, cu o valoare de 40.365 euro a fost dispusă de instanță, iar pentru ca terenul să ajungă în posesia proprietarilor, Consiliul Județean Brașov a aprobat în ședința de plen din 20 aprilie o hotărâre privind revocarea dreptul de administrare al Consiliului Județean Braşov asupra suprafeței respective.

Chiar dacă valoarea terenului este mică, administrația județeană nu i-a putut despăgubi pe proprietari, pentru că, potrivit legislației, „imobilele preluate în mod abuziv de stat, de organizațiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, precum și cele preluate de stat în baza Legii nr.139/1940 asupra rechizițiilor și nerestituite, se restituie în natură sau în echivalent, când restituirea nu mai este posibilă”.

Inițial, proprietarii au cerut o altă parcelă, pe care era rezervorul de apă, însă, în urma negocierilor cu proprietarii a fost stabilit noul teren. 

„Terenul retrocedat nu este indispensabil desfășurării activității Spitalului Clinic Județean de Urgență Braşov”, au precizat reprezentanții administrației județene brașovene.

 

Exit mobile version