„Drumului de sub munte”, asfaltat 90%. Când estimează Consiliul Județean Brașov că vor fi gata lucrările

Lucrările de reabilitare şi modernizare a „Drumului de sub munte”, format din DJ 104 A, DJ 105 C şi DJ 105 P au intrat în linie dreaptă, a anunțat Consiliul Județean Brașov, iar estimarea administrației județene este că lucrările vor fi gata până la finalul acestui an.  Stadiul lucrărilor a fost analizat în 4 mai, la sediul Consiliului Judeţean, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții SC Diferit SRL și cei ai administrației județene. 

În ce stadiu sunt lucrările: 

  • Primul strat de asfalt (binder) a fost aşternut pe aproximativ 41 de kilometri din total, ceea ce reprezintă un progres al lucrărilor de 90%.
  • Stratului de uzură – cel final – a fost aşternut pe o lungime de 5,5 km.
  • Refacerea celor 15 poduri şi a tuturor podeţelor de pe traseu, precum şi modernizarea celor două treceri la nivel cu calea ferată incluse în proiect au fost încheiate. 
  • Jumătate din lucrările necesare amenajării drumurilor laterale sunt deja finalizate, iar amenajarea scurgerilor pluviale, a rigolelor, şanţurilor betonate şi a celor pereate are un progres de 65%, ceea ce înseamnă că lucrările s-au încheiat pe o lungime de 32 de km.
  • Refacerea trotuarelor şi construirea acceselor la proprietăţi s-a realizat în proporţie de 50% din totalul suprafeţelor proiectate.

Proiectul „Modernizare drum interjudeţean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P – format din DJ 104 A, km 0+000-45+000, DJ 105 C, km 6+300-3+800, DJ 105 P, km 0+000-3+800”, cu o valoare de 146.864.245,94 lei, a fost primul proiect cu fonduri europene destinat îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, pe care administraţia publică a judeţului Braşov l-a accesat în anul 2017, în cadrul axei prioritare 6 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.  

 „Drumul de sub munte” străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus.

El asigură conectarea cu rețeaua TEN-T și descongestionează traficul din zona DN 1 Sibiu – Brașov, având în vedere că facilitează legătura între județele Brașov, Sibiu, Argeș şi face legătura între DN 1 și DN 7C (Transfăgărășan).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.