EVALUAREA NAȚIONALĂ. Peste 100 de elevi din Brașov au absentat azi, de la prima probă. Examen cu „emoții”, la Școala gimnazială nr. 31

Dintre cei 4.117 elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 4.014 au participat astăzi, 14 iunie, la proba de Limba și literatura română, a anunțat inspectorul școlar Valentin Bucur.

103 elevi dintre cei care trebuiau să se prezinte de dimineață la examen au absentat. reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov (IȘJ) spun că nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Au existat în schimb unele  în ”peripeții” desfășurarea examenului, la Școala gimnazială nr. 31. 

”La Școala Gimnazială nr. 31 din Brașov a fost întrerupt curentul electric la ora 9.00. Incidentul a fost semnalat imediat de președintele comisiei furnizorului de energie electrică și după 30 de minute defecțiunea a fost remediată. La ora întreruperii curentului electric broșurile erau tipărite, multiplicate și transmise în săli, iar examenul a putut decurge în condiții normale”, a precizat Valentin Bucur. 

Subiectul la Limba și literatura română a fost diferit pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea oricărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00, consideră reprezentantul IȘJ Brașov. 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc joi, 16 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.