Site icon

Ministrul Mediului, în pădurile Brașovului. El va participa la evenimentul „Cântă pădurea”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, va fi prezent astăzi la Brașov, la evenimentul „Cântă pădurea”, ce se va desfășura în pădurea din vecinătatea Grădinii Zoologice Brașov, zona de întâmpinare a publicului fiind poiana de la marginea pădurii.  Conform agendei evenimentului, în jurul orei 15.00, ministrul va adresa publicului un cuvânt de bun venit, alături de Szabó Lajos, președintele Fundației „Cântă Pădurea” și oficialități locale. 

Evenimentul face parte din proiectul „Cântă Pădurea” în Carpaţi, inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care în parteneriat cu autoritățile locale dorește să conștientizeze populația asupra rolului pe care îl au mediul înconjurător și patrimoniul natural local şi național în asigurarea calității vieții fiecărui cetățean în parte.

Partenerii evenimentului de la Brașov sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Consiliul Județean Brașov, Primăria Municipiului Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Filarmonica Brașov, Centrul Cultural Reduta Brașov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA.

Proiectul se desfășoară timp de trei zile, astfel: în județul Brașov pe 2 septembrie, în județul Covasna pe 3 septembrie și în judeţul Harghita pe 4 septembrie 2022.

Programul evenimentului: 

12:00 Târgul produselor locale

Ateliere meșteșugărești pentru copii: atelier de cusături, motive tradiționale din

Țara Bârsei și împrejurimi (Antonela Cristina Lungu), atelier de pictură pe lemn, motive săsești (Lucian Sirbu), atelier de pictură pe sticlă (Carmina Dan), modelaj în lut (Theodor Draghici), atelier de împletituri, croșetat (Gabriela Bularca), sculptat în lemn (Petre Gaitan);

Expoziție de fotografii și desene premiate în cadrul concursului pentru copii „Cântă Pădurea”.

13:00 Concert de muzică populară susţinut de instrumentiști brașoveni şi de interpreta Claudia Mirițescu.

14:00 Tur ghidat în pădure cu specialiști în silvicultură (se va porni din locul de primire). Conducători: Szabó Lajos inginer silvic și Porzsolt Levente, consilier principal silvic

15:00 Concert în pădure (sau în cortul amplasat la marginea pădurii, în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în aer liber). Cuvânt de bun venit: Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor; Szabó Lajos, președintele Fundației „Cântă Pădurea”; oficialităţi locale. Concertul Filarmonicii Brașov; Szokolay Dongó Balázs (corn, flaut, taragot)

16:30 Plimbare prin pădure înapoi la poiană

17:00 Concert de muzică populară cu Orchestra Fonó (Ungaria), solistă Navratil Andrea, coordonator artistic Dr. Agócs Gergely

18:00 Ansamblul Folcloric Poienița (Brașov), Ansamblul de dansuri populare Mátka (Brașov), Ansamblul Die Knöspe aus Rosenau (Râșnov)

19:30 Seară de folclor (interactiv)

 

 

 

Exit mobile version