Site icon

Studiu despre urșii din Brașov: Primăria Brașov vrea să știe câți urși intră în oraș, ce poteci folosesc și cum pot „convinși” să rămână în pădure

Urșii care ajung în Brașov vor fi numărați, monitorizați și protejați conform recomandărilor specialiștilor. De asemenea, vor stabilite potecile pe care urșii le folosesc pentru a intra în oraș, dar și o hartă electronică a zonelor de risc. Aceste analize, propuneri și evaluări vor fi făcute de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultura (INCDS) „Marin Dracea”, în baza unui contract în valoare de 29.750 lei, cu tot cu TVA, pe care îl va încheia cu Primăria Brașov. 

Pentru acest studiu, Primăria Brașov plătește o sumă infimă, dacă facem comparație cu banii alocați pentru evenimentele din cadrul Forumul Orașelor Verzi. 

Institutul, care a lucrat inclusiv la strategia de gestionare a populației de urs din România, obținut contractul prin atribuire directă, iar conform anunțul de atribuire a fost publicat pe platforma electronică de achiziții publice. 

Conform anunțului de atribuire, studiul comandat de Primăria Brașov va stabili:

Tot prin acest contract se va realiza o hartă electronică cu posibilitate de actualizare permanentă, care include gradul de risc pentru fiecare zonă în parte. 

Reamintim că pentru problema urșilor orfani, printr-un proiect cu finanțare europeană derulat de Ministerul Mediului, în care Regia Publică Locală a Pădurilor este partener, în Masivul Postăvarul va fi amenajat un centru de reabilitare. 

 

 

 

Exit mobile version