Site icon

Flagrant la Râşnov: Şofer beat şi drogat la volan, a vrut să dea mită poliţistului care l-a testat

Un tânăr de 25 de ani din municipiul Giurgiu a fost prins în flagrant de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, în timp ce încerca să mituiască un poliţist de la Rutieră care l-a oprit în trafic. Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a confirmat că poliţistul care a denunţat încercarea de corupere este agentul şef principal Cornel Sandu – poreclit  „Lupu’ de la Rutieră”

Duminică, 11 decembrie, în jurul orelor 16.00, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov- Poliția Stațiunii Râșnov l-a oprit în trafic, pe raza localității, pe tânărul din Giurciu. În urma verificărilor pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, s-a constatat că acesta în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Întrucât era necesară recoltarea de mostre biologice, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenței în organism a alcoolului și a substanțelor psihoactive.

„Conducătorul auto i-a promis agentului de poliție sume de bani de 500 lei, 1.000 de lei și în final 5000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice. Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Brașov”, au constatat ofiţerii anticorupţie. 

Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Exit mobile version