Site icon

Încă un cutremur cu magnitudine peste 4, în zona Gorj

Un nou cutremur – cu magnitudinea 4,4 – s-a produs joi în judeul Gorj, la o adâncime de doar 15 kilometri, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a înregistrat la ora 11.11. 

Cutremurul s-a produs la 104 km nord-vest de Craiova, 107 km sud-vest de Sibiu, 139 km vest de Pitesti, 165 km sud-est de Timisoara, 184 km sud-est de Arad, 184 km sud de Cluj-Napoca, 201 km vest de Brasov, 214 km est de Belgrad, 218 km est de Zemun, 224 km nord-est de Nis.

Activitatea seismică intensă în zona Gorj

Amintim că un cutremur de 5,7 grade s-a produs marți în județul Gorj. Seismul a fost urmat, până miercuri după-amiază, de peste 160 de replici, au anunțat reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Tot în județul Gorj, luni s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade – urmat de patru replici – la o adâncime de doar 13,2 kilometri. Seismul s-a simțit în mai multe județe, precum Timiş, Arad, Sibiu, Dolj, dar și în Serbia și în Bulgaria, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.

​Alte cinci cutremure  de intensitate redusă, s-au înregistrat în zona Gorj, în cursul nopții de miercuri spre joi, în decurs de doar trei ore, cel mai puternic având magnitudine de 4,2.

Exit mobile version