Site icon

Primaria Brașov se va împrumuta pentru a realiza două proiecte cu finanațare europeană. Ce sume trebuie asigurate de la bugetul local

Banii europeni accesați în anul 2020 construirea parcării din Bartolomeu și a unui nou garaj acoperă acoperă acum doar o parte din cheltuieli. Pentru a  finaliza lucrările Primăria Brașov are în plan să semneze un contract de împrumut cu o valoare totală de 100 milioane de lei, câte 50 de milioane de lei pentru fiecare dintre cele două investiții, iar pentru a putea începe negocierile, municipalitatea va trebui să obțină acordul Consiliului Local, în ședința de plen din 26 aprilie. 

Valoarea celor două proiecte a crescut anul trecut, după ce au fost realizate documentații tehnice. Pentru ambele investiții diferența se regăsește în cheltuieli neeligibile,  sumele nerambursabile rămânând aceleași.

„În vederea finalizării proiectelor de investiții cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, a căror indicatori tehnico-economici au fost actualizați și majorați mult peste posibilitățile de finanțare din bugetul local al Municipiului Brașov, se impune contractarea unui împrumut intern rambursabil, garantat cu veniturile proprii ale municipiului”, se arată în documentația eferentă proiectului de hotărâre.  

Ce sume trebuie asigurate de la bugetul local pentru cele două proiecte 

Infrastructura de garaj pentru transportul public (garajul RATBV)

Construire park & ride – Bartolomeu 

 

Exit mobile version