Site icon

Start la înscrierea în Creşa nr. 1 din Săcele. 10 zile disponibile pentru înscriere în cea mai nouă creşă din judeţ

După finalizarea tuturor procedurilor administrative legate de înființarea primei creșe din oraș și obținerea avizelor obligatorii pentru funcționare, începând de marți încep înscrierile pentru creșa nr. 1 din Săcele, inaugurată în urmă cu două săptămâni.

Creșa nr.1 Săcele, amplasată în fostul sediu al Centrului de Zi, se găsește în cartierul Ștefan cel Mare și este arondată Școlii Gimnaziale nr. 1 Săcele, loc în care vor fi depuse documentele necesare.

În intervalul orar 9.00-14.00, începând cu data de 1 august și până pe 11 august, cei interesaţi să ocupe un loc pot face înregistrarea Creșa Nr.1 Săcele.

Părinții/tutorii copiilor cu vârste cuprinse între naștere și 3 ani pot depune cereri de înscriere a micuților la creșe, conform Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară.

Actele necesare pentru întregistrarea cererii de înscriere:

Criteriile de diferențiere în clasificarea dosarelor depuse:

Mențiuni importante:

Adeverinţele de la serviciu se vor puncta în funcţie de luna în care îşi reiau activitatea părinţii aflaţi în concediu pentru îngrijirea copilului, astfel:

Cazurilor sociale li se vor aloca 5 puncte (se va ataşa ancheta socială):

Costul proiectului a fost de 963.298 lei, iar timpul de implementare a fost estimat la 6 luni.

Beneficiile de a apela la serviciile unei creșe

Potrivit metodologiei adoptate de Ministerul Educației „Serviciile de educație timpurie pentru copiii antepreșcolari reprezintă un ansamblu de servicii integrate de învățare, îngrijire și supraveghere acordate micuților pe parcursul zilei”.

Ducerea copilului la creșă are beneficii numeroase, printre care:

Exit mobile version