Autolaboratorul Agenției pentru Protecția Mediului a făcut primele analize ale aerului din Brașov. Au fost anunțate și primele rezultate privind calitatea aerului din Triaj

Autolaboratorul furnizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, aflat în custodia Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov, a fost pus în funcțiune începând cu data de 28 august, pe amplasamentul pus la dispoziție de către Primăria Municipiului Brașov, în Triaj, zona stației RATBV Brașov. De altfel, APM Brașov a anunțat și primele rezultate colectate de senzorii montați pe autolaborator.

„Până in prezent, nu au fost înregistrate depășiri ale concentrațiilor maxim admisibile, prevăzute de legislație (STAS 12574/87 pentru zonele protejate), pentru amoniac și hidrogen sulfurat, principalii poluanți generatori de miros”, a anunțat APM Brașov.

Autolaboratorul este dotat cu echipamente pentru măsurarea concentrațiilor poluanților în aerul înconjurător, pentru următoarele substanțe chimice poluante: particule în suspensie (fracția PM10 și PM2,5), dioxid de azot (NO2), amoniac (NH3), dioxid de sulf (SO2), hidrogen sulfurat (H2S), monoxid de carbon (CO), compuși organici volatili, hidrocarburi aromatice și alifatice.


Vehiculul a putut fi amplasat în Triaj după ce s-au efectuat lucrările de asfaltare în zona terminalului RATBV, deoarece aceste lucrări efectuate în paralel cu monitorizarea ar fi influențat rezultatele măsurătorilor. Pe amplasament, municipalitatea a asigurat branșamentul la energie electrică, cu o putere de 220 KWh, iar Poliția Locală a fost notificată pentru a intensifica patrularea în zonă, condiții necesare pentru amplasarea laboratorului mobil.

Sesizare urgentă de la Victoria


APM Brașov a mai anunțat că la sediul instituției fost înregistrată o sesizare urgentă din partea Primăriei Orașului Victoria, referitoare la existența unor mirosuri cu intensitate maximă în această perioadă și care creează un disconfort olfactiv cetățenilor.

„Autolaboratorul va fi mutat în orasul Victoria, urmând ca după o săptămână de monitorizare a calității aerului din oraș, să fie readus în municipiul Brașov, pe termen nelimitat, și amplasat în zonele sensibile identificate de către Primăria Brașov”, a precizat Băncilă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.