Peste 1000 de butelii cu gaze fluorurate cu efect de seră, ce trebuiau să ajungă la Braşov, au fost oprite la frontieră, de către Garda de Mediu

Foto: Garda de Mediu

Peste 1000 de butelii cu gaze fluorurate cu efect de seră, care trebuiau să ajungă la Braşov, au fost oprite la Constanţa de către Garda de Mediu.

Cele 1.140 butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de sera, R134a, R410a și R407 au intrat în ţară pe la Constanţa, venite din Turcia şi erau destinate unei firme din judeţul nostru, potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu.

Controlul a fost realizat împreună cu alte autorităţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Port Constanţa. iar neregulile constatate de Garda de Mediu ţin de documentaţiile aferente acestui transport.

„Societatea importatoare nu a făcut dovada înscrierii în registrul F Gas, respectiv nu a făcut dovada alocaţiei cotei pentru anul 2023. Cantitatea totală de tone echivalent CO2 aferentă încărcăturii este de 21145,6, depăşind pragul de 100 tone echivalent CO2, astfel încât este necesară alocarea unei cote anuale, conform prevederilor Regulamentului nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră”, a precizat Garda de Mediu.

Controlul s-a realizat impreuna cu alte autoritati, in Punctul de Trecere a Frontierei Port Constanta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.