Site icon

Noua grădiniță din cartierul Tractorul, finalizată de câteva luni, dar cu porțile închise. Mai trebuie un aviz și personal didactic

Chiar dacă au fost terminate încă din luna martie și a fost făcută recepția lucrărilor, grădinița din cartierul brașovean Tractorul nu a fost deschisă. Motivul, au explicat reprezentanții Primăriei Brașov în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 30 august, este că Inspectoratul Școlar al Județului Brașov nu a încheiat procedura de avizare la Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) și nu asigurat resursa umană necesară desfășurării activității.

„Ce a ținut de Primăria Brașov s-a făcut, iar în această perioadă Inspectoratul Școlar al Județului Braov face demersurile pentru deschiderea unității. Imobilul a fost verificat în teren împreună cu reprezentanții Inspectoratului, care se ocupă acum de obținerea avizului . De asemenea, mai trebuie asigurat personalul, de care se ocupă tot inspectoratul”, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Grădinița are 5 săli de grupă, o sală multifuncţională, o sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator și alte spații necesare activității educaționale. Investiția se ridică la 5.271.005,14 lei, iar constructor a fost firma Romconstruct Grup SRL.

Exit mobile version