Site icon

Sorana Cîrstea, victorie remarcabilă la US Open. Jucătoarea română stabileşte o premieră în cariera ei, la turneul de la Flashing Meadow

Sorana Cîrstea a obţinut, în aceată dimineaţă, o victorie remarabilă la US Open, împotriva Elenei Ribakyna, nr. 4 WTA, pe care a învins-o cu 6-3, 6-7(6), 6-4, în turul 3 al turneului de grand slam. Pentru Sorana, prezenţa în optimile US Open este o premieră în carieră.

Sorana Cîrstea a obţinut la US Open o victorie pe care mulţi o catalogau drept imposibilă, împotriva Elenei Ribakyna – una dintre cele mai in formă jucătoare ale lumii. În vârstă de 24 de ani, Elena Ribakyna a câștigat Wimbledon 2022 și jucat în finala Australian Open 2023. Cel mai bun rezultat la US Open este prezența în turul al treilea (2021), iar la Roland Garros a ajuns până în sferturi (2021).

Această victorie a Soranei vine după un alt rezultat bun obţinut în turul 2, împotriva  Annei Kalinskaya (89 WTA) 6-3, 6-4.

Următoarea adversară a Soranei va fi la fel de puternică

Cîrstea e, în premieră, în optimile US Open, la 17-a ei participare la New York! Și aici va da un alt test infernal, urmând să o întâlnească, luni, pe elvețianca Belinda Bencic (26 de ani, 13 WTA). Mai departe, câștigătoarea meciului Cîrstea – Bencic va juca, în sferturi, fie cu Muchova (10 WTA), fie cu Wang Xin (53 WTA).

Exit mobile version