Site icon

Primarul Brașovului, Allen Coliban, învins în instanță de Curtea de Conturi, în dosarul FC Brașov

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a pierdut definitiv procesul cu Curtea de Conturi a României. El a contestat în instanță măsurile dispuse de auditori în urma raportului activității Primăriei pentru anul 2021, însă niciuna dintre instanțele sesizate nu i-a dat dreptate.

Astfel, în 20 aprilie 2023, Tribunalul Brașov a respins cererea Primăriei Brașov, de anulare a deciziei Curții, în care erau menționate măsurile ce trebuie luate de municipalitate pentru a remedia deficiențele constatate. În luna mai a acestui an, Primăria Brașov a contestat decizia Tribunalului Brașov la Curtea de Apel Brașov, intervenient de partea municipalității fiind Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, iar în 19 octombrie, instanța a emis o decizie definitivă prin care a respins recursul Primăriei.

Ce a constatat Curtea de Conturi în cazul FC Brașov?

În urma auditului pentru anul fiscal 2021, auditorii au constatat „nerespectarea prevederilor legale cu privire la aprobarea finanțării din bugetul local a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște, persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, la care Municipiul Brașov, alături de Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov și Serviciul Public Local de Termoficare Brașov este asociat, cu suma de 3.500.000 lei”, urmare a:

Exit mobile version