Site icon

România, campioană mondială la minifotbal. Tricolorii au revenit spectaculos în finala cu naționala Kazahstanului

Dacă în „fotbalul mare”, România nu mai este un adversar de temut, în competițiile de minifotbal tricolorii „fac legea”. După o finală dramatică, sâmbătă seara, tricolorii au reușit să câștige în premieră Campionatul Mondial de Minifotbal din Emiratele Arabe Unite, la loviturile de departajare, la capătul unui meci în care au fost conduși cu 2-0 de Kazahstan.

România a dominat prima repriză, însă Kazahstan a plecat la vestiare cu un avans de un gol, după autogolul lui Ungur. Kazahstan a dublat avantajul în prin Tarzhanov, care a înscris după eroarea lui Covaci. Spre finalul primei reprize, România a primit un penalty, iar Balog a transformat fără probleme. În al doilea minut de prelungiri, România a reușit să egaleze și să trimită meciul în prelungiri, prin același Balog, care a șutat în forță.

În cele 10 minute de timp suplimentar, au lipsit ocaziile și s-a trecut la loviturile de la 7 metri. Au fost nu mai puțin de 30 de lovituri de departajare executată, iar ultima, cea a marii victorii, i-a aparținut lui Bogdan Covaci, care a marcat pentru 12-11 și a făcut-o pe România campioană mondială.

Cel mai sonor nume din lotul României de minifotbal este cel al lui Alexandru Bourceanu (38 de ani), triplul campion al României, mijlocaș cu 27 de apariții în prima reprezentativă a României și cu zeci de meciuri în cupele europene.

Lotul României la Campionatul Mondial de Minifotbal din Emiratele Arabe Unite:

Exit mobile version