Site icon

VIDEO. Brașovul are brad de Crăciun în Piața Sfatului. Are peste 23 de metri și a fost ales de Primărie

Bradul de Crăciun al Brașovului a fost adus și montat în Piața Sfatului miercuri seara. Pentru tăierea, transportul și fixarea lui, muncitorii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt (RPLPK) au început lucrul în jurul orei 8 dimineața și au terminat după ora 21.00. Asta după ce, cu multe zile înainte, a fost amenajat drumul de acces, astfel încât la brad să poată ajunge și macaraua de mare tonaj.

https://brasovmetropolitan.ro/wp-content/uploads/2023/11/aducere.mp4

Bradul de Crăciun din acest an a fost tăiat de pe o pășune aflată în proprietatea Municipiului Brașov, din zona Stânei Turistice din Poiana Brașov.

Conform declarației directorului Regiei Publice Locale a Pădurilor Brașov, Dan Olteanu, înainte de tăiere, bradul avea aproximativ 26 de metri.

„Bradul fost ales de colegii din Primăria Brașov. După tăiere și fixare are 23,5 metri. Vârsta bradului este de 73 de ani”, a explicat directorul regiei.

https://brasovmetropolitan.ro/wp-content/uploads/2023/11/director.mp4

Pentru identificarea, tăierea, transportul, montarea în Piața Sfatului, dar și pentru demontarea lui în luna ianuarie a anului viitor, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt va încasa de la Primăria Brașov suma de 71.147 lei, cu tot cu TVA.

https://brasovmetropolitan.ro/wp-content/uploads/2023/11/ridicare.mp4

Pe lângă bradul din Piața Sfatului, regia va mai aduce în oraș încă șase brazi cu înălțimea de 8-10 m, iar pentru tăierea, transportul, montarea și demontarea lor va încasa de la Primăria Brașov suma de 42.726 lei. De asemenea, RPLPK va livra și 3.500 kg de cetină (crenguțe de brad), în valoare de 17.493 lei, cu tot cu TVA.

Luminile de sărbătoare vor fi aprinse în 30 noiembrie, iar iluminatul festiv va fi funcțional până în 7 ianuarie 2023.

Peste 1,2 milioane de luminițe în oraș

Pe lângă bradul de Crăciun din Piața Sfatului, în mai multe zone ale orașului vor fi aprinse ornamente luminoase, tema din acest an a iluminatului de sărbători este ,,Clasic și elegant”, În total, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov, vor fi aprinse 1,2 milioane de luminițe. De asemenea, 80 de brazi de Crăciun din instalație LED.

În ce zone ale orașului vor fi aprinse luminițe de Crăciun:

Exit mobile version