Site icon

Pietonalul din cartierul Valea Cetății din Brașov va intra într-o nouă etapă de modernizare. Primăria este dispusă să plătească o sumă consistentă pentru realizarea lucrărilor

Sursa foto: Google Earth

Primăria Brașov a finalizat documentațiile tehnice pentru a doua etapă de modernizare a pietonalului din cartierul Valea Cetății, iar în ședința de plen a Consiliului Local din 27 februarie, Consiliul Local urmează că voteze indicatorii tehnico-economici aferenți investiției (valoarea proiectului). Suma este destul de mare, respectiv 38.256.076 lei, cu tot cu TVA, iar finanțarea ar urma să fie asigurată de la bugetul local al municipiului Brașov. În calculul valorii totale a proiectului a fost luată în calcul și procentului de 25% creștere a cheltuielilor, așa cum prevede o Hotărâre de Guvern din anul 2023. Conform proiectului de hotărâre, lucrările vor dura 9 luni.

Ce lucrări sunt prevăzute în etapa a doua de modernizare a pietonalului din Valea Cetății:

Reamintim că în perioada 2019 – 2020 a fost reabilitat capătul dinspre strada Tâmpei al pietonalului, unde a fost amenajată o fântână arteziană cântătoare, cu apă ce țâșnește din pavaj. De asemenea, a fost realizat un mic amfiteatru și au fost amenajate mai multe jardiniere.

Exit mobile version