Site icon

Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov lansează programul intercultural „Tinerii ca ambasadori interculturali”

Proiectul Tinerii ca Ambasadori Culturali: Promovând ințelegerea interculturală în Brașov, derulat de Centrul de Integrare pentru Migranti Brasov (ARPCPS) și finanțat prin programul Efectiv Civic a fost dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

Proiectul “Tinerii ca Ambasadori Culturali: Promovând ințelegerea interculturală în Brașov” propune un program intercultural pe o durată de 6 luni, pentru 30 de tineri români, ucraineni, și migranți din Brașov. Acest program divers și interactiv are ca obiectiv principal facilitarea dialogului și interacțiunii interculturale între tineri.

Printre activitățile planificate se numără:

“În contextul unei societăți caracterizate de diversitate culturală, lipsa de înțelegere și acceptare a diferențelor poate genera conflicte între indivizi și grupuri culturale. Pentru a preveni astfel de situații, respectarea principiilor societății interculturale este crucială. Prin dialog și acceptarea diversității, comunitățile pot învăța și crește împreună, contribuind la consolidarea coeziunii sociale”, a explicat Astrid Hamberger, preşedintele Centrului de Integrare pentru Migranţi Braşov, necesitatea unui astfel de program.

Parteneriat cu Fundaţia Terre des Hommes România

Aceste inițiative reprezintă un pas semnificativ în promovarea înțelegerii și respectului reciproc între diversele grupuri culturale din Brașov, contribuind la construirea unei comunități mai unite și solidare. Pentru a amplifica impactul în comunitatea locală și în viața tinerilor implicați în proiect, programul va fi organizat la nivel local în parteneriat cu Fundația Terre des Hommes România, cu care Centrulde Integrare pentru Migranţi din Braşov are deja o colaborare de doi ani.

Bugetul proiectului este de 111,244 lei pentru 6 luni dorind sa atinga prin activitati minim 230 de tineri si copii din municipiul Brașov.

Despre programul Efectiv Civic

Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Inițiativa are ca focus:

Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Despre RAF – Romanian American Foundation

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

Exit mobile version