Site icon

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită în Cetatea Făgăraș. Muzicianul Damian Drăghici este unul dintre invitații speciali ai zilei

Ziua Universală a Iei va fi marcată luni, la Făgăraș, printr-un eveniment organizat de Casa municipală de Cultură, în parteneriat cu Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”.

Luni, 24 iunie, sunt Sânzienele, Ziua Universală a Iei dar și  cea de-a doua zi de Rusalii.

Ziua Universală a Iei va fi marcată luni, la Făgăraș, de la ora 15.00, în Cetate. Unul dintre invitații speciali este muzicianul Damian Drăghici. Ii din toată Țara  Făgărașului vor fi prezentate, în paradă, pe podul rabatabil de pe latura estică a Cetății, iar câștigătoarele concursului „Mândră-i Țara Oltului” vor purta costume tradiționale autentice și găteală de cap, potrivit BZF.

La finalul paradei, artistul Damian Drăghici va încânta spectatorii cu „Meditații lăutărești” în curtea interioară a Cetății.

Proiectul „Meditații Lăutărești” este o colaborare muzicala inovatoare ce prezintă muzica lăutăreasca într-un nou concept. Damian Drăghici, fondatorul acestui proiect, împreună cu alți muzicieni talentați din Romania aduc muzica lăutărească într-un nou context și combină elemente tradiționale cu jazz, fusion și world music.

Exit mobile version