Site icon

BAC 2024. Scurgere de informații. Unii candidați și-au aflat notele încă de noaptea trecută

Sursa foto: educatieprivata.ro

Scurgere de informații la BAC 2024. Unii candidați și-au aflat notele la examen încă de noaptea trecută, după cum demonstrează capturi de ecran ajunse în posesia Educație Privată. Pezultatele au fost publicate pe o platformă a Universității din Craiova înainte de a fi afișate de Ministerul Educației, potrivit platformei Educație Privată.

Notele au fost publicate în noaptea de duminică spre luni, 7 spre 8 iulie, la adresa https://evstud.ucv.ro/login.php. Link-ul legat de portalul web al Universității din Craiova a circulat intens pe aplicațiile de socializare.

Candidații care au susținut examenul de bacalaureat au putut vizualiza notele cu cel puțin 12 ore înainte, după ce și-au creat un cont pe baza adresei de e-mail sau a numărului de telefon sau a Codului Numeric Personal. Din cauza numărului mare de accesări, platforma s-a blocat pentru scurt timp.

Potrivit surselor Educatie Privată, rezultatele publicate oficial de Ministerul Educației în data de 8 iulie, în jurul orei 11:30, corespund cu cele afișate anterior pe platforma neoficială.

În acest moment, nu se știe cum au ajuns rezultatele oficiale ale examenului de bacalaureat 2024 pe această platformă înainte de a fi publicate de Ministerul Educației și nici cine a creat-o.

Contactat de Educație Privată, Ministerul Educației transmite că va lua măsuri pentru ca incidentul să nu se repete.

„Anul acesta, odată cu generalizarea evaluării digitalizate, au fost conectate registrul electronic al Ministerului Educației care gestionează rezultatele la examenul national de bacalaureat și platforma de evaluare digitalizată folosită pentru examenele naționale. Accesul la Registru dă posibilitatea verificării, de către utilizatori autorizați în condițiile legii, respectiv Universități, a notelor la bacalaureat ale propriilor candidați la admiterea în învățământul superior.

Funcționalitatea acestui serviciu a fost testată în cursul nopții de 7 spre 8 iulie. Dat fiind faptul că ne-a fost semnalat că unii candidați au putut să-și vizualizeze notele la probele scrise ale examenului de bacalaureat pe platforme ale unor universități înainte de publicarea lor oficială în cursul zilei de astăzi, vă informăm că în aceste situații notele au fost vizualizate personal, de către fiecare candidat, pentru intervale scurte de timp, în intervalul de testare.

Ministerul Educației va lua toate măsurile pentru a asigura, inclusiv în intervalul de testare a funcționalității conectării celor două platforme, limitarea accesului la note, fie el și individual, înainte de publicarea oficială a rezultatelor”, au declarat reprezentanții Ministerului Educației.

Exit mobile version