Site icon

Moment de reculegere în memoria primului primar postdecembrist al Brașovului, în plenul Consiliului Local Brașov

Primul primar al Brașovului de după Revoluția din 1989, profesorul universitar Corneliu Sălăjan a fost comemorat în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 25 iulie, care a trecut la cele sfinte la începutul acestei luni. Astfel, înainte de a-și începe disputele în plenul de joi, consilierii locali au ținut un moment de reculegere în memoria edilului care a condus Brașovul până în luna august a anului 1990.

El a fost numit primar al Brașovului imediat după Revoluția din 1989 de către primul consiliul local provizoriu. Corneliu Sălăjan, doctor inginer al Universității Transilvania din Brașov, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Brașov în luna iulie a anului 2020.

Pe de altă parte, tot la începutul ședinței de plen a Consiliului Local Brașov au primit diploma de „Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov” actrița Nora Vlad, luptătorii anticomuniști Laszlo Huba-Elod, Gheorghe Neghină și Florentin Tache, artistului Arnulf Einschenk. De asemenea, distincția a fost acordată post mortem actorului Marius Cisar și medicului Florin Nicolae Olteanu, fostul șef al Ambulanței Brașov.

Exit mobile version