Site icon

Peste 650 de locuri de parcare în subteran, în Centrul Civic al Brașovului. Proiectul este acum în etapa obținerii acordului de mediu

Anunțată de foarte mulți ani, parcarea subterană din Centrul Civic al Brașovului a ajuns în etapa acordului de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, după ce în urmă cu o lună a fost avizată de Comisia de circulație a municipiului Brașov.

Terenul propus pentru construirea parcării are o suprafață de aproape 50.000 mp și este amplasat în Parcul Centrul Civic, între sediul BRD și blocul în care sunt sediile DSP Brașov și CASJ Brașov.

Noua parcarea ar urma să aibă trei niveluri la subsol, o capacitate totală de 659 de locuri și va fi acoperită cu o zonă verde. Dintre cele 659 de locuri de parcare, 557 vor fi „normale” (nu vor avea o destinație specială), 27 vor fi pentru persoanele cu nevoie speciale, 66 vor fi pentru încărcarea vehiculelor electrice, 9 pentru vehicule GPL, 15 pentru motociclete și 30 pentru biciclete.

Dimensiunile locurilor de parcare vor fi de 2.50m x 5.00m, circulația va fi dirijată pe sensuri unice și lățimea caii de circulație va fi de 6.00m. Accesul la parcajul subteran se va va realiza prin rampe separate, cu sens unic, pentru intrare și ieșire din Bulevardul Mihail Kogălniceanu. Rampele proiectate vor avea lățimea de 6,0 m, iar panta va fi sub 18%.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la data obținerii tuturor avizelor și acordurilor.

Exit mobile version