Site icon

Va prelungi Fly Lili suspendarea zborurilor de la Brașov? Avioanele second-hand preluate de companie au multe probleme

Compania Fly Lili, care a început să opereze de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav în 28 și după câteva zile a început să anuleze zborurile are mari probleme cu autorizarea aeronavelor. Potrivit boardingpass.ro, compania are în prezent două aeronave Airbus 320, unul folosit pentru curse charter în Bulgaria, iar celălalt pentru compania aeriană Air Cairo (Egipt).

O a treia aeronavă a Fly Lili este acum la Craiova, unde există un centru de mentenanță, a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă Română, citată de publicația amintită.

„În vederea emiterii certificatului de navigabilitate pentru avionul YR-LIC (înmatriculat încă din 10 august 2023), operatorul aerian a solicitat, la data de 21 iunie 2024, conform RACR IA, efectuarea unei inspecții fizice la avion. Deși în acea perioadă inspectorii Autorității Aeronautice Civile Române aveau programate alte activități, pentru a veni în sprijinul Fly Lili, inspecția necesară emiterii certificatului de înmatriculare a fost efectuată în două zile, 24 şi 25 iunie 2024, în ciuda faptului că una dintre aceste zile, respectiv 24 iunie (a doua zi de Rusalii), a fost zi liberă legală. În urma inspecției efectuate au fost constatate 61 de neconformități grave ce țin de siguranța zborului. În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a notificat compania aeriană la data de 28 iunie 2024 cu privire la cele constatate. Pentru ca AACR să poată emite certificatul de navigabilitate, Fly Lili trebuie să trimită documente care să demonstreze faptul că toate neconformitățile constate au fost remediate, lucru care nu s-a întâmplat până la data prezentei (15 iulie 2024)”, precizează AACR.

De asemenea, Fly Lili a mai preluat patru aeronave de la compania ITA Airways, însă numai pentru una dintre ele a început demersurile pentru înmatriculare. Conform reprezentanților Autorității, aeronava nu este în star de navigabilitate și stă parcată de mai multe luni pe un aeroport din Turcia.

Reamintim că după ce a început să opereze de la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, Fly Lili și-a suspendat zborurile, promisiunea lor fiind că acestea vor fi reluate începând cu data de 3 august. Totuși, având în vedere că problemele cu cele două aeronave aflate în curs de autorizare sunt destul de mari, nu este exclus ca în perioada următoare să auzim de o a treia prelungire a suspendării zborurilor de la Brașov.

Exit mobile version