Site icon

Anisia Costescu, viitoarea primăriță de la Dumbrăvița: “Nu urmărim să reinventăm roata, ci să aplicăm soluții care deja funcționează”

Anisia Costescu a fost alegerea de bun simț pentru funcția de primar al comunei Dumbrăvița, după 20 de ani de administrație neperformantă PNL. Anisia este un consilier local foarte implicat, care e dovedit că are capacitatea și voința de a face schimbări reale și benefice pentru comunitate. Alături de ceilalți doi consilieri locali USR, Anisia a reușit să declanșeze singurul referendum local din județul Brașov pentru demiterea primarului în funcție. De asemenea, a obținut în instanță publicarea, de către primar, a unor documente de interes public privind contracte și achiziții pe care acesta le ținea secrete. Tot Anisia Costescu este cea care a reușit să oblige Primăria să elimine taxa de branșare la rețeaua de gaz pe care o percepea în mod ilegal de la cetățeni (*Articol al USR Brașov).

Pentru Anisia, timpul rămas până la preluarea atribuțiilor de primar este pentru pregătire, învățare, căutare de soluții. Ea s-a întâlnit deja cu reprezentanți ai Ministerului Educației și ai unei firme de consultanță pe fonduri europene nerambursabile:

“Am aflat astfel că putem obține până la 5 milioane (din care 2% finanțare de la bugetul local) pentru construcția corpului nou de scoala, renovarea totală a clădirii existente și construcția unui centru multifuncțional pentru copii. Doar că trebuie să ne mișcăm rapid, iar noi, la ora actuală, nu avem nimic intabulat.”

Anisia este preocupată de modelele de bune practici de la primăriile de talia Dumbrăviței:

“Împreună cu echipa de consilieri mergem la cât mai multe primării de succes pentru a ne inspira din experiența lor și din proiecte deja implementate. Nu urmărim să reinventăm roata, ci sa aplicăm soluții care deja funcționează. De asemenea, voi continua să am discuții cu diferite instituții pentru a căuta soluții la problemele cu care ne confruntăm în Dumbrăvița.”

Prioritățile primului mandat al Anisiei Costescu

Anisia își propune pentru primul mandat să se concentreze pe asigurarea unor condiții normale pentru 2024: rețea de apă și canalizare, străzi asfaltate, intabularea proprietăților și, pentru micuții din comună, școală și locuri de joacă.

“Ne concentrăm pe a face primăria funcțională, pentru a lucra în folosul cetățeanului și nu împotriva lui. Pe a finaliza proiectele de apă, canalizare si fond funciar. Ne dorim să atragem cât mai multe fonduri nerambursabile, mai ales pe partea de educație și zone defavorizate. Extindem rețeaua de gaz, intravilanul, implementăm colectarea selectivă și – foarte important – facem curățenie în sat și împrejur. Și menținem curățenia.”

Ce le transmite oamenilor din Dumbrăvița

Anisia Costescu își propune să facă din Dumbrăvița o comunitate frumoasă, de care localnicii să fie mândri, indiferent de opțiunile lor politice, dar totodată spune că este nevoie de răbdare, pentru că rezultatele nu vor veni peste noapte:

“Vreau să-i asigur pe toți cetățenii comunei Dumbrăvița și din satul Vlădeni că atât eu, cât și echipa mea de consilieri, vom face tot ce ne stă în putință să facem din comuna noastră un loc de care să fim mândri. Însă, vă rog să aveți răbdare, căci nu este ușor să recuperăm lucrurile care nu s-au făcut în ultimii 20 de ani. Ceea ce vă pot promite ferm este că vă voi informa permanent despre situația proiectelor pe care Primăria Dumbrăvița le derulează.”

*Articol al USR Brașov

Exit mobile version