Site icon

Cum așteaptă Brașovul turiștii în minivacanța de Sfânta Maria? Cu o „cârpeală” pe Tâmpa

În cursul acestei săptămâni, când este minivacanța de Sfânta Maria, în Brașov sunt așteptați numeroși turiști. Mulți dintre ei vor vedea inscripția „Brașov” de pe Tâmpa și nu vor rezista tentației de a urca până acolo. Numai că ajunși la platforma de lângă litere, ei vor trebui să fie extrem de atenți. Aceasta este degradată, iar una dintre găurile apărute în urmă cu aproximativ un an s-a extins. Reprezentanții Primăriei Brașov cunosc problema de mult timp, însă mare lucru nu au făcut.

De asemenea, tot pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe turiști, poate că în câteva zile vor fi reparate și băncile rupte, ce pot fi văzute pe toate traseele de pe Tâmpa.

Practic, singura intervenție a fost „astuparea” găurii cu ajutorul a doi bolovani și două lemne. Această „cârpeală” a fost posibilă pentru că respectiva gaură este peste o grindă metalică, peste care au fost așezați bolovanii. Din păcate, aceasta nu este singura gaură din platformă, pentru că la mică distanță se mai formează una.

În ceea ce privește reabilitarea platformei, reprezentanții municipalității brașovene au spus de mai multe ori că, înainte de a se putea începe lucrările, este nevoie de reglementarea situației juridice a construcției și de realizarea unor studii. Până acum nu a fost anunțat niciun progres în ceea ce privește acest proiect.

Exit mobile version