Site icon

Două secții de psihiatrie ale Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, mutate în Pavilionul de la Sânpetru. Va fi înființat și un centru pentru adicții

După mai multe amânări, două secții de psihiatrie ale Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov au fost mutate în Pavilionul de la Sânpetru. Transferul pacienților de la Pavilionul Central al spitalului, de pe strada Prundului din Brașov s-a făcut joi, între orele 9.00 și 15.30. De asemenea, tot joi, la prima oră, a fost deschisă și camera de gardă din noul pavilion.

„În Pavilionul de la Sânpetru, unde avem disponibile 83 de locuri, au fost transferați aproximativ 40 de pacienți. Cei care puteau fi externați, au fost externați, pentru a nu mai fi puși în situația de a fi mutați pentru scurt timp la Sânpetru”, a declarat directorul Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov.

Cele două secții de psihiatrie mutate în 1 august la Sânpetru au funcționat până în anul 2022 în Pavilionul de pe strada Mihai Eminescu din Brașov, într-un imobil retrocedat. În luna martie a anului 2022, secțiile au fost mutate în Pavilionul Central al spitalului de pe strada Prundului, unde au funcționat până în 31 iulie 2024.

Centru pentru adicții la Pavilionul de la Sânpetru

În cadrul celor două secții mutate la Sânpetru, conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov are în plan să înființeze și un centru pentru tratarea adicțiilor (dependență de alcool, droguri sau chiar jocuri de noroc), detaliile acestui proiect urmând să fie puse la punct în toamna acestui an.

Tot la Pavilionul Sânpetru este planificată construirea unui nou corp de clădire, în care ar urma să fie deschise noi specialități, inclusiv psihiatrie pediatrică. De asemenea, tot la Sânpetru urmează a fie mutate secțiile de la Vulcan și Zărnești.

Mai multe paturi pentru neurologie, în Pavilionul Central

Odată cu eliberarea etajelor 1 și 2 din Pavilionul Central (unde au funcționat secțiile mutate la Sânpetru), acestea vor intra în igienizare, după care se vor amenaja 35 de paturi pentru secțiile de neurologie.

Totodată, în clădirea de pe strada Prundului va fi redeschis Compartimentul de recuperare neurologică, cu o capacitate de 10 paturi. De asemenea, recuperare neurologică se face și în ambulatoriul spitalului.

Exit mobile version