Site icon

JO 2024: David Popovici, încă o medalie la 100 m, într-o probă în care s-a stabilit un nou record mondial

Foto: COSR/Team Romania: Cristian Nistor

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de bronz la 100 m liber, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o finală în care chinezul Zhanle Pan a câştigat aurul și a stabilit un nou record mondial.

Popovici a înotat pe culoarul al șaptelea, după ce în semifinală a obținut cel de al cincelea timp. Tot al șaptelea a întors și după primii 50 de metri, dar a încheiat pe podium, cu timpul de 47,49, fiind depășit de chineyul Pan ți australianul Chalmers.

Finala în proba regină a înotului a fost cea mai rapidă din istorie, chinezul Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46,40. Argintul a revenit fostului campion olimpic, australianul Kyle Chalmers, în 47,48.

Cursa a fost una formidabilă, diferența dintre locurile 2, 3 și 4 fiind făcută doar de câte o sutime de secundă.

David Popovici: Așa știu eu să înot

Întrebat cum reușește o așa performanță, la două probe de viteză ale înotului David a spus:

“Așa știu eu să înot. Nu sunt atât de înalt, atât de musculos, nu am o plecare de pe loc atât de puternică, nu sunt un sprinter pur sânge, dar am mai multă rezistență decât ei, fiind mai subțire să zicem și de la antrenamentele pe care le-am făcut în fiecare zi uite că diferența s-a făcut la două sutimi, la o sutime.”

Despre finală, David a mărturisit că este impresionat de sportivul din china, iar performanţa acestuia îl motivează şi mai mult pentru viitor:

“Timpul chinezului, este extraordinar nu am ce să zic, jos pălăria. A bătut cu mult recordul mondial. Bravo lui, asta înseamnă și mai multă motivație pentru mine și ceilalți care am ieșit în spatele lui, să încercăm să îi venim de hac pe românește. (…) Eu am dat tot ce am putut în această cursă și sunt foarte fericit că a ieșit cum mi-am dorit. Faptul că am mai cucerit o medalie este și mai bine. Poate că sunt un pic mai fericit cu acest bronz decât cu aurul de acum două zile. Acum am terminat și pot să văd și eu Parisul, pentru că sunt de atâtea zile aici și nu am văzut nimic. Am fost doar baricadat în hotel și pe drumuri și în rest nimic”.

Exit mobile version