Site icon

JO 2024. TAS a decis. Ana Bărbosu și-a recâștigat medalia de bronz. Sabrina a urcat un loc în clasament

Sursăfoto: Federația Română de Gimnastică

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis sâmbătă că gimnasta Ana Maria Bărbosu va lua medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia. Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Conform deciziei TAS, Ana Bărbosu și-a recâștigat bronzul după ce judecătorii au stabilit că Jordan Chiles a depus în 5 august contestația cu întârziere (peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic Federației Internaționale de Gimnastică). În aceste condiții, judecătorii TAS au stabilit că „scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit (…) Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus”.

Prima reacție a Anei Bărbosu după aflarea deciziei TAS:

„Nici nu ştiu ce să zic (…) Ce pot să spun e că le mulţumesc din suflet antrenorilor, celor din Federaţie pentru că au fost alături de mine şi pentru că au continuat această luptă la nivelul TAS. Sunt foarte fericită. Le mulţumesc părinţilor mei, prietenilor mei şi tuturor apropiaţilor. Eu n-am făcut nimic altceva la acest concurs decât să-mi fac cât mai bine treaba şi pot spune că abia aştept să intru în posesia medaliei!”, a spus Ana Maria Bărbosu pentru Orange Sport.

Pe de altă parte, La scurt timp după decizia TAS, Jordan Chiles a luat decizia nu a mai comunica prin intermediul rețelelor sociale: aceasta a transmis că va lua o pauză, relatează Digi Sport.

Îmi iau o pauză și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru sănătatea mea mintală. Multumesc”, a scris Jordan Chiles, la InstaStory, după verdictul TAS.

Exit mobile version