Site icon

Traseul Via Transilvanica va trece şi prin Sânpetru. Proiectul va mai include alte 6 localităţi din judeţul Braşov

Primăria comunei Sânpetru a primit solicitarea de a-şi da acordul de a include localitatea în traseul turistic Via Transilvania, a anunţat primarul Marian Arhire. Solicitarea a venit în cursul lunii iulie, din partea Asociaţiei Tăşuleasa Social, iar în prezent, primăria face demersurile legale pentru a răspunde acestei solicitări. În judeţul Braşov, proiectul Via Transilvania va mai include alte şase localităţi, respectiv Braşov, Râșnov, Prejmer, Hărman, Cristian şi Bran.

Consiliul local din Sânpetru a aprobat deja o hotărâre prin care comuna să fie inclusă în proiectul turistic Via Transilvanica. Pe teritoriul comunei Sânpetru, traseul va include Biserica Evanghelică Fortificată și dealul Lempeș.

“În cursul lunii trecute, am primit solicitarea din partea Asociației Tășuleasa Social, iar în prezent Primăria Sânpetru face deja demersurile legale de aprobare a solicitării și se angajează să promoveze traseul și să contribuie la sustenabilitatea acestuia. De asemenea, participarea comunei Sânpetru la proiectul Via Transilvanica a fost aprobată și de Consiliul Local săptămâna trecută”, a declarat primarul Marian Arhire.

Via Transilvanica este un traseu turistic de lungă distanță, măsurând aproximativ de 1.400 de kilometri. El traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare.” Recent, traseul Via Transilvanica a fost inclus în topul anual “World’s Greatest Places” realizat de revista TIME.

Exit mobile version