Site icon

Corpul nou al Maternității Brașov, încă o lună cu ușile închise. A fost nevoie de patru încercări pentru a opri ploaia care ajungea în blocul operator

Inaugurat în campania electorală pentru pentru alegerile locale din 9 iunie, corpul nou al Maternității Brașov, reabilitat cu bani europeni, este și acum închis. Spațiile medicale ar putea să devină funcționale în aproximativ o lună, dacă nu apar probleme cu recepția lucrărilor.
Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Brașov, în ședința de plen din această săptămână, după ce a fost întrebat de un ales județean în ce stadiu este procedura de recepționare a lucrărilor.

“Fiind vorba de un proiect complex, recepționarea lucrărilor durează foarte mult, iar în procedură sunt implicate mai multe instituții. De asemenea, pe acoperișul corpului nou a fost montat un echipament social, iar apa s-a infiltrat în blocul operator. Specialiștii au căutat soluții tehnice și a fost nevoie de patru încercări pentru a rezolva problema. Acum, pot sa vă spun că ultimul termen pentru recepționarea lucrărilor este 30 octombrie. Apoi, spațiile medicale pot fi folosite, pentru că sunt complet dotate și echipate”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică.

Lucrările la corpul nou și la cel de legătură cu cel vechi au fost cofinanțate din fonduri europene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în anul 2021, iar termenul de finalizare a proiectului a fost amânat de mai multe ori.

Exit mobile version