Site icon

Nou proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială Ghimbav: “Vrem să ne asigurăm că elevii noștri vor deveni adulți care prețuiesc mediul”

Şcoala gimnazială Ghmbav beneficiază de un nou proiect Erasmus+, de această dată orientat spre sustenabilitate şi mediu.

Proiectul, denumit “Our Sustainability and Eco-School Adventure with GreenWeb Games” (KA210-SCH-000243956), se desfăşoară pe o perioadă de 22 de luni, între 15.09.2024 – 14. 07. 2026, Şcoala gimnazială Ghimbav fiind singura unitate de învăţământ din România, din cele patru partenere.  

Parteneri în acest proiect sunt:

“Școala noastră participă în premieră la un parteneriat pentru cooperare pe domeniul educație școlară care se adresează elevilor și cadrelor didactice din învățământul primar. Proiectul este foarte ofertant deoarece urmărește o temă de interes: dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor pozitive față de mediu a elevilor aflați la vârsta școlii primare pentru a deveni adulți care iubesc, prețuiesc și salvează mediul în care trăiesc, sensibili și conștienți la problemele acestuia”, spun cele două coordonatoare ale proiectului, prof. Cristina Nicolaescu şi prof. Ioana Costea.

Proiectul va fi completat cu un eTwinning în care parteneri sunt şcoli din 6 ţări

Proiectul “Our Sustainability and Eco-School Adventure with GreenWeb Games”, care se adresează atât cadrelor didactice, cât şi elevilor de la Ghimbav, va fi completat cu unul de eTwinning în care parteneri sunt şcoli din 6 ţări, au anunţat cele două coordonatoare.

“Pentru a ne îndeplini nevoile instituționale, dorim să integrăm trei aspecte importante: durabilitate, incluziune și clasa digitală. Ne propunem să ne asigurăm că elevii noștri vor deveni adulți care prețuiesc mediul, organizând și participând la activități în care vom împleti metode noi și tradiționale utilizând instrumente digitale incluzive.

Profesorii participanți vor putea îmbogăți mediul educațional din școala lor prin creșterea competenței digitale, instrumente, tehnici și metode de predare și utilizarea limbilor străine. Datorită desfășurării proiectului, vom putea crește gradul de conștientizare  a elementelor de cultură și cetățenie europeană, a utilizării limbilor străine și a bunelor practici care vor susține incluziunea.

Simultan, vom derula un proiect eTwinning cu același nume. Parteneri sunt Italia, Turcia, Letonia, România, Grecia și Iordania”, au adăugat Cristina Nicolaescu şi Ioana Costea.

În 2022, Şcoala gimnazială din Ghimbav a participat la un alt proiect Erasmus+,  Egalitatea de șanse în educație și integrarea, obiective majore pentru un mediu de învățare prietenos, care le-a oferit cadrelor didactice oportunitatea de a participa la fluxuri de formare, pe aceste teme, alături de colegi din străinătate.

Exit mobile version