Site icon

Allen Coliban: „În 2020 am găsit un oraș de pluton, în 2024 las o comunitate de top cu  sute de proiecte importante pentru toți brașovenii”

Sunt mândru de investițiile în educație, de proiectele de dezvoltare a orașului cu fonduri nerambursabile și de faptul că am făcut o administrație corectă, în slujba cetățeanului, în acest mandat” a susținut Allen Coliban la ultima conferință în calitate de primar al Brașovului. (*Articol al USR Brașov).

„Mândria este că avem un oraș care se dezvoltă, că avem fondurile pe această dezvoltare, avem ambiții cu privire la orașul nostru care sunt acum susținute și de un plan de investiții pe termen mediu și lung. Brașovul poate să stea cu fruntea sus în comparație cu orice alt municipiu, după acești patru ani de mandat, în privința felului în care atragem fonduri europene și dezvoltăm orașul în interesul cetățenilor. Cel mai amplu program de investiții în educație, cele mai multe fonduri europene atrase sunt elemente importante pentru dezvoltarea orașului” a declarat Allen Coliban.

O parte dintre aceste proiecte, din păcate, au fost blocate la nivel politic, transmit reprezentanții USR Brașov. Este vorba de proiectele de amenajare de străzi noi, de amenajare de parcuri, noul spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase, noul spital regional, dar pentru toate acestea există documentațiile tehnice astfel încât noua administrație să poată să le aprobe și să le continue.

Peste 100 de proiecte „la cheie” lasă Coliban administrației PSD-PNL

Allen Coliban a prezentat raportul de final de mandat, grupând în 10 domenii cele peste 100 de proiecte pe care le lasă administrației care a preluat primăria. Pentru fiecare proiect au fost prezentate stadiile actuale și evidențiate fazele următoare.

Acest raport în care sunt detaliate proiectele va constitui harta pe baza căreia viitoarea administrație va trebui să își desfășoare activitatea, să-și stabilească prioritățile, fiind totodată un instrument la dispoziția viitorului consiliu local pentru a urmări că dezvoltarea Brașovului continuă cel puțin în același ritm ca în ultimii patru ani de zile.

1. Mediu: 38 de proiecte în derulare, cu o valoare de 1,325 miliarde lei;
2. Mobilitate: 44 de proiecte în derulare, cu o valoare de peste 2,049 miliarde lei;
3. Urbanism și patrimoniu: 37 de proiecte în derulare, în valoare de peste 377 milioane lei;
4. Educație: 43 de proiecte în derulare, în valoare de 1,157 miliarde lei;
5. Sănătate și social: 15 proiecte în derulare, în valoare de 3,496 miliarde lei;
6. Guvernanță: 11 proiecte în derulare, în valoare de 3,5 milioane lei;
7. Mediul de afaceri: 2 proiecte în derulare, în valoare de 5 milioane lei;
8. Turism și recreere: 18 proiecte în valoare de 113 milioane lei;
9. Cultură: 11 proiecte în valoare de 37 milioane lei;
10. Sport: 12 proiecte în valoare de 752 milioane lei.

Brașovenii sunt îndemnați să urmărească modul în care aceste proiecte devin realitate

Allen Coliban îi asigură pe cetățeni că, în următoarea perioadă, va folosi și el acest instrument și totodată va folosi toate mecanismele pe care codul administrativ le pune la dispoziția consilierilor locali cu privire la interpelări, astfel încât să se asigure că toate aceste calendare se respectă și că toate aceste proiecte vor ajunge la bun sfârșit, pentru că sunt importante pentru dezvoltarea Brașovului, iar sumele provin în foarte mare măsură din fonduri nerambursabile pe care nu ne permitem să le pierdem.

Stadiile actuale ale proiectelor precum și detaliile aferente se regăsesc pe portalul Primăriei Brașov la adresa https://proiecte.brasovcity.ro/ și sunt accesibile oricui dorește să urmărească realizarea lor. De altfel, Allen Coliban crede că implicarea brașovenilor este esențială pentru ca aceste proiecte să fie duse la bun sfârșit.

Allen Coliban a mulțumit brașovenilor pentru implicare

Primarul Coliban a mulțumit brașovenilor, în ultima zi de mandat, pentru susținerea și implicarea de care au dat dovadă în ultimii patru ani, timp în care orașul a fost pus pe o nouă direcție de dezvoltare care trebuie să continue și în anii următori.

Rămân alături de voi, cu inima la Brașov și cu gândul la dezvoltarea orașului nostru” a spus în încheiere Allen Coliban.

(*Articol al USR Brașov)

Exit mobile version