Site icon

Brașoveanul Ionuț Banciu, numit vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier și al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon

Brașoveanul Ionuț Banciu este, începând din 21 octombrie, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier și al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon. Potrivit unui material publicat de Financial Intelligence, decizia de numire în noua funcție a fost emisă de premierul Marcel Ciolacu, iar mandatul lui Banciu va fi de cinci ani.
Odată cu numirea în noua funcție, Banciu a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
În perioada în care Banciu a fost secretar de stat, a fost modernizat sistemul de monitorizare a fondului forestier (SUMAL), a fost finalizată Strategia Națională a Pădurilor și a fost aprobat noul Cod Silvic.
Ionuț Banciu a fost ales deputat PNL în anul 2020, însă a renunțat după câteva luni la mandat, pentru a prelua funcția de secretar de stat, începând cu data de 9 martie 2021. Anul acesta, el se regăsește pe lista de candidați PNL Brașov pentru Camera Deputaților, pe locul 5, după Sebastian Rusu, Gabriel Andronache, Mara Mareș și Carmen Ferghete Țop.

Exit mobile version